Sidor

fredag 11 november 2016

Rödluvan

Idag har vi börjat med ett nytt arbetsområde i förberedelseklassen. Vi har börjat att arbeta med sagor och hade vår första lektion med sagor idag. Vi började arbeta med Rödluvan. Alla barnen kände igen denna saga och har läst den eller fått den berättad på sitt hemspråk. Det första vi gjorde var att titta på en bild med Rödluvan och vargen på. De står i en skog och det finns massor av saker runtomkring dem. Vi skrev ner alla ord vi kunde och drog streck till rätt sak. Efter samtalet kring bilden läste vi en kort version av Rödluvan. Samtidigt som jag läste sagan tittade vi på bilden och pekade på de olika orden som sagan innehöll. På måndag ska vi fortsätta att arbeta med Rödluvan.





Boken som vi arbetar med och kopierar ifrån heter Klassiska sagor. Den har väldigt bra material med bilder, text på olika nivåer samt olika uppgifter. 

Denna lektion var väldigt uppskattad bland eleverna. De tyckte att det var väldigt roligt och de fick tänka ordentligt för att komma på de olika orden på svenska. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar